ARDUINO UNO R3

Salam, Dulu aku berminat nak try PIC, tapi macam susah pula nak wiyering apa semua. masa tu nak beli arduino rasa macam mahal. tapi at last sekarang aku dah ada dua keping arduino R3 dan beberapa board arduino atas stripboard. Apa itu arduino? ia adalah open source hardware platform, boleh buat sendiri pun dan guna […]
Continue reading…

 

BALI 1st Trip

Salam, Aku nak masukkan juga lah pasal trip ke Bali ni. Kira D.I.Y gak ler cos semua buat sendiri dari amik flight dan lokasi tempat di sana. Cuma tak se advanture macam backpackers la kot. may be next time aku akan detailkan dengan costing dan bagai. UC Silver Bali Web: http://ucsilverbali.com
Continue reading…