BALI 1st Trip

Salam,

Aku nak masukkan juga lah pasal trip ke Bali ni. Kira D.I.Y gak ler cos semua buat sendiri dari amik flight dan lokasi tempat di sana. Cuma tak se advanture macam backpackers la kot.

may be next time aku akan detailkan dengan costing dan bagai.

UC Silver Bali

Web: http://ucsilverbali.com

Goa Gajah

Welcome to Goa Gajah Temple or Elephant Cave Temple which is located in west side of Bedulu countryside, Blah Batuh Sub district and Gianyar Regency. It is about 27 km from Denpasar town. This cave is built at crevasse edge from the federation of 2 rills that is called Pangkung River , where the irrigation is mixed with Petanu River flow. The federation area of two rivers is called Campuhan/Mixture. It owns the magical energy on the basis of Rwabineda Concept/two different matters on this basic concept hence Goa Gajah Temple or Elephant Cave Temple is intentionally built among two rivers.

The word of Goa Gajah is anticipated coming from the word of Lwa Gajah, the name of Buddhist Temple or hermitage for Buddhist monk. The Goa Gajah’s name is written on Negara Kertagama papyrus which is compiled by Mpu Prapanca on 1365 M. Lwa or Lwah/Loh mean the river and it reflect to the meaning that the hermitage is located at Gajah River or in Air Gajah. In the year inscription 944 Saka, it is mentioned with the name of ‘ser ring Air Gajah’ that is meaning the Subak leader in Air Gajah. The word has mentioned that the hermitage of Lwa Gajah is located in Subak Air Gajah. Among the local residents, the Goa Gajah Temple  is better known as Cave Temple, located in the west of Bedahulu Village, Blahbatuh Subdistrict, Gianyar Regency. It is about 27 km east of Denpasar. A visit to this temple can be done easily because it is only a few feet below the highway toward the village of Tampaksiring Indeed this temple was built at the valley of Petanu River having beautiful natural panorama. Goa Gajah was rediscovered in 1923 and in 1954 was rediscovered the bathing pond in front of the cave followed by the restoration and re-installation of the shower areas that originally located in front of the cave where its condition was incomplete.

Sumber : http://www.baligoldentour.com/goa-gajah-temple.php

Holy Spring

Sumber : http://www.baliaround.com/tirta-empul-tampaksiring-bali-holy-spring-water-temple/

 

Tanah Lot

In front of Tanah Lot temple is a source of naturally water which can also called Beji. This holy water is used as tirta which is one means of prayer. Tourists who visit Tanah Lot can also take the holy water, which can be drunk or to wash his face. Besides that, tourists also can pray here. Usually take the holy water, you will be given bija and jepun flower by officers who keep Beji. All of officer isp Pengemong in Tanah Lot temple. They take turns keeping Beji of the morning when the sea water receded until the afternoon. This holy water source you can only reach at low tide.

On religious holidays, many Hindus people from the Beraban village or from outside of Beraban who came to take the holy water as a supplementary means of a ceremony at his home.  Hindu people in Tanah Lot who want to get a holy water from this spring must present a set of offering to this temple or shrine and ask permission from the God who resides in this temple or shrine.  At ceremony in Tanah Lot temple, beji in front of this temple is also used as a place to ngebejian. Ngebejian Ida Bethara is cleaning all of equipment that will used for ceremony to Beji or source of holy water that exist at Tanah Lot temple. Communities around Tanah Lot believed this holy water can provide for the health and safety of the body and life.

Sumber : http://www.tanahlot.net/home/

 

Bale Udang

Sejak berdiri pada 2009 dan dikelola oleh Avilla Hospitality, Bale Udang dikenal karena berhasil menghadirkan nuansa pedesaan di tengah hiruk pikuknya kota Denpasar dan Kuta. Bale Udang adalah sebuah restoran di Bali bercita rasa khas Indonesia dan menghadirkan pengalaman seru bersantap di atas bale-bale yang khas sambil menyantap udang segar.

Dikelilingi oleh kolam ikan yang luas dengan suara gemericik air serta lantunan musik instrumen, Bale Udang Mang Engking berhasil menghadirkan nuansa yang tenang dan menyejukkan hati. Dengan bahan baku yang segar, kami menyajikan makanan berkualitas tinggi bagi para pelanggan. Staf kami pun siap memberikan pelayanan dengan ketulusan hati karena kepuasan setiap tamu adalah hal utama bagi kami.

Bale Udang Mang Engking Bali bukan hanya sebuah rumah makan, melainkan juga tempat rekreasi yang sangat nyaman dengan fasilitas yang lengkap. Anda tak perlu khawatir bila membawa keluarga dengan kehadiran anak kecil karena kami menyediakan area bermain untuk anak. Dan bagi Anda yang ingin mengadakan rapat atau informal gathering di Bale Udang Mang Engking, maka Anda tak perlu khawatir karena kami juga menyediakan ruang rapat serta area parkir yang luas.

Dengan visi menjadi local champion restoran bercitarasa Indonesia di Bali, Bale Udang siap menyambut Anda. Variasi makanan yang lezat, pelayanan yang berasal dari hati, serta didukung oleh nuansa pedesaan yang memukau, maka jangan lewatkan kesempatan bersantap di atas bale-bale di Bale Udang. Mengikuti kesuksesan Bale Udang Mang Engking Kuta, maka pada awal Januari 2014 akan hadir Bale Udang Mang Engking di Ubud.

Sumber : http://www.baleudang.com/about-bale-udang/

Kintamani

Ubud

Hotel : Jocs

Ni hotel yang kami stay. RECOMMENDED. Sebab murah dan nice. Dekat Legian Street, Pantai dan kedai makan padang. Semua jalan kaki sahaja.

Website: http://www.jocshotel.com/

Random Photo

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *