steelmate 898G alarm kereta

  Salam.. Kali nak cerita sikit pasal alarm kereta Steelmate 898G. Overrall alarm ni tak penah mengecewakan sehinggalah remote rosak. dan remote spare yang tak penah guna pun rosak sama. China made, apa yang nak dipertikaikan. Alarm datang sekali dengan immobiliser: kereta tak boleh start jika alarm ni dimatikan secara paksa kecualilah kacau wiring balik. […]
Continue reading…

 

proton savvy clock spring steering problem

Salam, Aku menghadapi masalah steering apabila dipusing, akan ada bunyi seperti plastik direnyuk. Masalah ni berpunca daripada clock spring steering. Rasanya common problem sebab dulu penah direcall batch proton sebab masalah ni memungkin kan airbag deploy secara sendiri. Selain tu hon akan berbunyi suka hati dan control audio dari steering tak berfungsi. Bunyi agak mengerikan. […]
Continue reading…

 

HONDA EJ / EK SYSTEM MONITOR VER 3.1

Salam, Setelah pulun sakan carik reference, aku dah berjaya integratekan SDCARD, RTC dan HOBD KERPZ. Dimana segala data akan dilog pada SDCARD untuk tujuan statistik terutamanya kelajuan dari 0 – 100 . Sistem akan detect jika terdapat SDCARD, dia akan writelah dan tulis SD di screen. Kalau ada masalah pada SDCARD dia akan tulis NOSD. […]
Continue reading…