Cat rocker cover D16

Salam, Aktiviti ni aku buat masa di kampung time raya lepas. Asalnya rocker cover ni catnya dah lekang dan sakit mata menengoknya. Setelah beberapa hari mencari cat akhirnya jumpa juga kedai yang boleh buat cat bubuh dalam tin spray. Berikut adalah harga aku beli:   wrinkle paint : RM20.00 Paint remover : RM10.00 Gasket baru […]
Continue reading…

 

Oxidized battery terminal ( kapur di penyambung terminal bateri )

Hi, untuk pertama kali post ni kita akan buat benda paling mudah untuk masalah paling renyah. Bentuk seakan-akan kapur putih di terminal bateri sangat menyakitkan mata. Kes ni akan berlaku bila terminal bateri tu calar akibat penyambung yang diketuk supaya melekat kuat di terminal. Selalu pomen buat macam nie. Padahal bukan susah pun nak buka […]
Continue reading…