HONDA EJ / EK SYSTEM MONITOR VER 3

Salam dan hi,

Rasanya dah tiba masanya untuk aku kemas balik benda ni. Rasa dah berserabut tengok. Sebab aku nak ubah:

1. bagi nampak nice dan look macam on the shelf nya produk.
2. Gam glue gun mencair dan button tak ble nak function kes letak bawah panas lama sangat.
3. Nak buat mcm plug n play dan get rid wayar yang berselirat.
4. Nak layan frust sebab tak dapat pasang lagi double din.

Ni rupa yang version 2.0 nya
Honda System Monitor Version 2
yang lama

Sebelum bermula proses memotong, mesti ada planning atau jika tiada, kita planning to fail. chais. Guna photoshop dengan actual ukuran untuk dapatkan bentuk awal, print dan potong ikut garisan.

drawing lain
drawing panel

untuk casing lain
panel depan

Panel yang siap dipotong
panel depan siap potong
panel depan dan bekas lama
susun casing

Aku potong guna mesin Dramel imitation china. Boleh la takat nak potong prospek tapi kasar jadinya. Esok nak kena cari kertas las bagi licin dan segi yang elok.

17 Nov 2014 ..

Ni panel yang cuba letak di kereta.. so far so good.
c360_2014-11-17-17-20-16-452

Ni plak casing yang cuba dilekatkan dengan silicon glue. tapi leceh sebab lambat nak lekat. cuma advantage kalau silap boleh betulkan balik.
c360_2014-11-17-22-23-55-948
c360_2014-11-17-22-24-03-935

lepak dulu bab casing .. kita buat coding pulak. File aku terdelete. Dem tul kena start dari scratch. To be continue ..

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *