Meter SO4 aka EJ atau EK?

Salam,

 

Menggunakan kereta tanpa melihat meter RPM satu masalah bagi seseorang pemandu itu kerana asyik nak cut off engine saja. Iaitu terlebih redline. So aku ambil keputusan untuk beli set meter baru dan ambil barang dalam daripada beli meter baru dan pasang. Sebab aku sayang dengan jumlah perjalanan di meter. So dengan harga RM90 dapat lah sebijik meter model honda versi mana ntah sebab lain sikit dari segi panel dalam dia.

Meter SO4 baru beli
Ni rupa hadapan dia. Perhatikan gear indicator yang lain macam sikit dari so4 auto Malaysia

back view
Rupa belakang
meter asal
Rupa belakang meter asal. SO4 Auto made in Malaysia

gear indicator
gear indicator board
Bahagian gear indicator

connector screw
yang ni skru yang menyambungkan litar ke mekanisma meter. Aku rasa ni PWM, Pulse Width Modulation sebab meter ni tak sama macam Wira yang guna cable pergi gearbox. Ni semua elektronik semata.

meter baru front view
Meter baru bahagian depan yang dah bukak cover

rpm dan srs
Close up meter RPM

belakang rpm
Belakang RPM

side view rpm
Side View RPM

meter baru kmh
bahagian depan KMH

belakang kmh
Belakang KMH

perbandingan rpm depan
side view rpm
side view rpm
Perbandingan RPM yang asal dan yang baru beli

casing both
Perbandingan casing meter asal dan baru

So kesimpulan kat sini, isi dalam meter yang baru beli tu tak boleh nak kacuk ke meter asal walaupun meter tu termasuk connectornya sama dan untuk kereta yang sama. Burn la RM90 tapi tak pa at least aku dapat sparepart untuk mentol, board dan etc.

sekian..

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *