SUZUKI RGV120 Reincarnate PART 4

Salam,

Ni hari ni nya update. Rupanya skru untuk break pump atas kena ada washer. Skru asal pegi mana ntah. Kalau tak boleh guna balik ja.

washer brake pump
Washer pump brake. Dua bijik seringgit. Ok lah bapa pun, penat dah carik.

break pump
Siap pasang, siap letak DOT4 minyak brake / clutch. Mai dari petronas untuk kereta sebenarnya. Sama ja kot ngan moto dah dia tulis DOT4

Depan
pandangan hadapan

meter depan
Separuh kepala dah pasang

belakang
lampu belakang. Mudgard tu pun baru. RM18 dari Jalan Sentul

Suis brake
Benda suis brake ni punĀ  baru beli tadi. RM5 siap spring

c360_2014-09-13-23-23-04-216
Ejos lama cat balik. Brand apa ntah.

side engine
Side engine

side kiri
side satu lagi. Monoshock pun baru. Brand asahi apa ntah. RM50

gasket washer
RGV ni ada masalah di mana benda2 macam ni cepat patah. So akunya solution letak liquid gasket sebagai penampan. kononnya la.

side
Side tepi lagi ..

Ada satu lagi masalah, tempat cover suis kunci tak ada. hampeh toi.

To be continue.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *