Washing machine LG Fuzzy Logic 6.6kg WF-660 problem PART 2

Salam dan Selamat Sejahtera,   Sebelum aku terosakkan pressure sensor switch mesin basuh tu, memang dia ada masalah sebelum ni. Masalahnya ialah bila nak spin je, dia akan bunyi tut tut tut tut. Maksudnya dia suruh rearrange balik pakaian dalam tu. Masalah ni akan berlaku bila ada jeans, selimut dan pakaian berat lain. Agak leceh […]
Continue reading…

 

Washing machine LG Fuzzy Logic 6.6kg WF-660 problem

Salam dan Selamat Sejahtera, Aku nak cerita mengenai mesin basuh Washing machine LG Fuzzy Logic 6.6kg WF-660 yang buat hal. Masuk baju seluar, macam biasalah tekan button apa semua dan START, tunggu jap.. dia bunyi tut tut tut tut tut. Bunyi dia macam tudung mesin basuh tak tutup. Aku buka panel belakang, panel atas, so […]
Continue reading…