APC Back-ups CS 650 sebagai extension

 

Salam,

UPS aku rosak untuk sekian kalinya. Mungkin bateri dah drain, tapi sepatutnya bateri drain masih boleh guna. Takpa, kita mod sikit bagi jadi extension. Kes nak extension sebab aku tak ada plug yang untuk ke socket dinding tu. Ada, tak tau mana.

UPS ni model APC Back-ups CS 650 . Bila masuk cable power dan on, dia  kelip di On Battery dan macam relay on-off. Tekan button power pun dia tak nak ke normal.

APC Back-ups CS 650
APC Back-ups CS 650
Banyak sangat komponent kecik. Tak boleh nak agak rosak kat mana.
APC Back-ups CS 650
APC Back-ups CS 650


APC Back-ups CS 650
APC Back-ups CS 650
Transformer ni ada wayar sambung ke board tulis “Inverter” . Macam menarik!
APC Back-ups CS 650
APC Back-ups CS 650
APC Back-ups CS 650
Sambung wayar bagi dia sama line, antara surge only dan battery supply.
APC Back-ups CS 650

So jadi lah extension kotak bulky untuk cable power female. Maybe next coming nak repurpose sekali lagi kot. advance version.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *