clutch SUZUKI RGV / RG / SATRIA RU / LSCM / XIPO / STINGER 120 / 110

  Salam dan hi, Kali ni aku hadapi masalah enjin mengerang macam naik RC80. So suspek memang cluct plate lah. Ideanya nak lapi clutch dengan lagi sekeping menjadikan enam keping semua instead of lima keping. Tapi failed. clucth ketat dan susah masuk gear walaupun dah adjust cable clutch beberapa kali. Proses untuk bukak housing clutch […]
Continue reading…

 

Kiraan Bon Pelaksanaan

  Salam, Apakah itu Bon Pelaksanaan (BP)? Senang cerita, satu bentuk jaminan untuk vendor untuk tidak buat hal dengan kontrak yang dorang dapat. Buat hal ni termasuk tak deliver barang, lari, tak ikut spek dan sebagainya. Sebab itu tarikh luput Bon Pelaksanaan ni adalah setahun selepas habis kontrak.   Untuk maklumat lanjut baik refer kepada […]
Continue reading…