bracket master pump brake disk belakang rgv satria 120

 

Salam dan hi..

Di bawah ni overlay antara bracket RGV dan RGX untuk simpanan persendirian aku dan rujukan anda semua. Mungkin boleh dapat idea sikit macamana nak letak master pump RGX di RGV atau RG.

overlay-1 overlay-2 overlay-3

Kalau korang nak mod 5bu (yamaha 125z lah) punya lain sikit master pump dia. Tengok kedudukan tempat skru:

RGX
img_20181022_230258

5BU
125z Gambar dari mudah.my. Credit kedia.

Mungkin boleh dan mungkin tak boleh kalau nak guna design asal RGX dan letak pump 5BU ni. Yang penting komponent nak tolak pump tu ke atas. Aku tak tau apa nama dia, kita panggil “X”.
img_20181022_230200 img_20181022_230209 img_20181022_230225
Aku tak dapat nak buktikan samada boleh guna X tak pada design RGX dan master pump RGX. InsyaAllah ada masa aku cuba.

Sebabnya X bagi RGX lain sikit bentuknya.

Email aku lah untuk PDF file saiz sebenar gambar overlay tu. Korang boleh print dan tekap je. Photoshop buat hal pulak.

tq.

UPDATE JAN 2019

Bracket RGX tak boleh plug n play di chassis RG / RGV. Rujuk gambar

braketdisk-rgx

Gambar thanks to Juragan Ekak , seller barang2 suzuki. bengkel dia boleh mod benda tu kalau korang berada di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *