Rasberry Pi sebagai home entertainment

Salam, Aku mula tertarik dengan rasberry pi ni sebab ia adalah computer kecil yang dikuasakan oleh pemprosesor ARM. Tambah pula pegi rumah sewa selamba ja tengok movie guna rasberry dan control guna android / remote control tv (kalau supported lah). So apa lagi, beli onlinelah aku di RS Component yang beralamat di http://my.rs-online.com/web/  . Ni […]
Continue reading…

 

SUZUKI RGV120 Reincarnate PART 2

Aku bawa masuk ke apartment sikit sikit. Sekali harung jenuh juga. Satu “Lab” dah disediakan atas perbincangan bersama dengan orang rumah. Kawasan tu, kawasan bebas, tidak terikat dengan peraturan kena kemas, kawasan bebas vakuum dan bebas penyapu. Enjin asal yang fresh. Penuh dengan daki dan kesan minyak. Rupa paras selepas dicabut blok dari enjin. Platform […]
Continue reading…