Write to file using php

Salam dan hi, Kekadang kita perlu untuk update ke txt file atau apa jua file apabila mendevelop sesuatu sistem. Yang nie depend kepada keperluan lah. selalu aku akan write ke txt untuk tujuan logging atau baca setting dari txt file. Benda nie sebenarnya ngada-ngada saja. padahal boleh je retrieve dari database. tapi selalu guna benda […]
Continue reading…

 

Hantar email guna server authentication

Solution nie akan solvekan problem kalau kita nak send email guna php code dan email account kita tu kena authenticate, contoh macam guna Microsoft Exchange sever dan server tersebut berada kat tempat lain. Sending Mail from PHP Using SMTP Authentication – Example <?php require_once “Mail.php”; $from = “Sandra Sender <sender@example.com>”; $to = “Ramona Recipient <recipient@example.com>”; […]
Continue reading…