Kiraan Bon Pelaksanaan

  Salam, Apakah itu Bon Pelaksanaan (BP)? Senang cerita, satu bentuk jaminan untuk vendor untuk tidak buat hal dengan kontrak yang dorang dapat. Buat hal ni termasuk tak deliver barang, lari, tak ikut spek dan sebagainya. Sebab itu tarikh luput Bon Pelaksanaan ni adalah setahun selepas habis kontrak.   Untuk maklumat lanjut baik refer kepada […]
Continue reading…

 

Kerosakan telefon digital Alcatel

Salam, Kita bertemu lagi.   Hari tu ada staff buat aduan kata telefon beliau rosak. ok lah rosak, yang bebalnya apabila call manufacturer, telefon tersebut dah tak dikeluarkan lagi. Memang susahlah nak cari model yang sama dekat market. Telefon seperti dibawah: Ihsan google. Masalahnya apabila di plugin kan wayar phone, tak ada bunyi dan sebagai. […]
Continue reading…