clutch SUZUKI RGV / RG / SATRIA RU / LSCM / XIPO / STINGER 120 / 110

 

Salam dan hi,

Kali ni aku hadapi masalah enjin mengerang macam naik RC80. So suspek memang cluct plate lah. Ideanya nak lapi clutch dengan lagi sekeping menjadikan enam keping semua instead of lima keping. Tapi failed. clucth ketat dan susah masuk gear walaupun dah adjust cable clutch beberapa kali.

housing enjin RG RGV clutch system RGV RG 120 110
Proses untuk bukak housing clutch straight forward. DIsebabkan aku guna skru allen key lagi mudah. Malas nak guna impact.


Selepas beberapa kali buka dan pasang, rupanya mangkuk clutch dah goyang. boleh gerak kedepan ke belakang – banyak sangat free playnya. Macam ni kena rivet balik. Hantar kedai charge dalam kurang dari RM20. Nama je rivet, tapi kedai akan masukkan getah dalam mangkuk clutch tu dan akan lekatkan balik menggunakan rivet.

 

clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110
Sedikit gambar pasal sistem clutch RGV ni. Mangkuk clutch tu ada tulis RU110 dan dibuat oleh FCC. So logiknya untuk best performance gunalah clutch plate brand FCC harga dalam RM80 macam tu.

clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110
Nak cabut mangkuk clutch ni memang kena guna impact. Tapi aku guna rachet yang panjang je sebab penukul paku tak kuat untuk ketuk impact.

clutch system RGV RG 120 110
Lock dekat situ dan sini kena hati hati sikit. jangan masukkan skru driver atau apa benda yang nak tahan tu dalam sangat. susah nanti kalau dia bengkok. Pusing ikut lawan jam untuk buka.

clutch system RGV RG 120 110
Shit does happened. Satu skru patah dalam. Tapi jangan cemas, aku cuba drill dari belakang dan skru tu pusing keluar perlahan lahan.

clutch system RGV RG 120 110
Skru replacement. RM2.50 sebijik. Tukar ke lima lima. Lain sikit dari yang original.

clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110
jangan cemas, benda ni memang ada kosong satu lubang.

clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110

clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110 clutch system RGV RG 120 110
Reference dari internet (web indon) katanya plate tu ada beza walaupun nampak sama je kedua-dua belah. Kalau perasan ada bahagian yang tajam dan tumpul di sisi plate tu. So aku pasang yang tumpul ke dalam. katanya untuk prestasi optimal.

Selepas semua di pasang, ada beberapa masalah:

  • Gear susah nak free
  • Engko tak nak naik balik lepas start

Macam clutch tu tak tarik habis walaupun aku cuba adjust cable dia. Rupanya ni culpritnya:
clutch leve yang haus

Lepas tukar clutch lever tu, dan adjust cable clutch, gear lebih mudah nak free dan rasa motor sedap gila. Tapi clutch jadi panjang betul lah. tak kesah la. janji boleh bawak jalan jalan.

TQ kerana membaca dan selamat berpuasa.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “clutch SUZUKI RGV / RG / SATRIA RU / LSCM / XIPO / STINGER 120 / 110

  1. Bosss aku nak tnya ni..motor aku suzuki rgv120 tpi ada masalah bila start enjin lps tu tekan clutcth msuk gear 1 enjin trus mati..tpi bila aku start enjin dan biar kn lama2 smpi enjin pns bru ble jln…ada ka itu masalah clutch nak abis atau pn msalah lain2

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *