Cover head unit Honda EK

SalamĀ  dan hi,

Nak cerita pasal gam epoxy kedai Eco sebenarnya ni. Nak guna gam epoxy yang lain pun sama juga cuma yang ni RM2.10 sahaja.

img_20200530_225921

Ok, aku ada satu cover head unit / radio double din satria GTI dalam almari. yang dah tak guna pun. So nak guna cover tu untuk cover head unit double din bagi dashboard Honda EK. kalau takda cover tu, dia lopong sedikit. tak penah nampak pula cover tu di kedai accessory dan tak tau nak search keyword apa dalam shopee.

img_20200530_001018
tapi memang tak plug n play sebab bawah tu lebar sedikit.

img_20200601_142530
Burukkan? kalau guna head unit mahal pun kalau ada rongga macam tu tak cantik gak.

So apa aku buat aku, potongkan cover tu. Potong guna apa? terpaksa la buat macam kat bawah. Benda dah ada bersepah, kita gunakan ja lah.

img_20200530_001025


img_20200530_002217
img_20200530_005738

Bila dah potong adalah cacatnya sedikit. So epoxy kedai Eco menjadi penyelamat

img_20200530_225936
img_20200530_225955

Bila dah kering elok, sandingkan bagi licin molek dan spray cat.
img_20200530_230938
img_20200530_230952

Gambar spray cat tak adalah. dok kalut dengan mini engineer dua orang tu.

So ni final resultnya. Boleh lah dari tak ada langsung.

img_20200601_142626

So, selain dari gam, boleh lah guna epoxy sebagai filler pengisi ruang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *