knob aircond proton savvy rosak

 

Salam..

Aku tak paham macamana vendor proton boleh bagi knob control aircond yang dindingnya nipis betul kalau nak dibanding dengan tugas dia untuk kawal suhu. Dah pakai beberapa tahun pecah dan susah nak putar. So aircond guna satu suhu je la dan tak boleh nak off.

One day aku baru perasan yang knob aircond tu sama je kaki dia dengan knob radio aku yang dah rosak. Cuma nak kena adjust bagi masuk sahaja.

Rasanya guna knob kipas pun boleh ni.

Tanya kedai sparepart harga dia dalam RM30++ . tu pun tak ada stock. Gila apa harga macam tu untuk plastik yang so so.

img_20180320_225728 img_20180320_225739 img_20180320_225804

img_20180320_225928 img_20180320_230532 img_20180320_231638 img_20180320_231647 img_20180320_234345 img_20180320_234404 img_20180320_234414 img_20180320_234421

Hopefully proton boleh improve benda benda simple macam ni. Kalau rosak boleh buat bebai.

tq.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *