Proton Satria GTI 1.8

 

satria GTI

Salam dan hi..

Few gambar from beloved satria GTI.

Ni cerita daripada wiki pedia:

The Proton Satria GTi was launched in 1998 with a 138 bhp (103 kW) 1.8-litre Mitsubishi-sourced 4G93p engine, originally found in the Mitsubishi Lancer GSR, but without the turbo and with an increase in compression to compensate for the power loss. The Satria GTi was developed and re-engineered as a traditional hot hatch by Lotus in Hethel, England. The Satria GTi could sprint from 0 to 60 mph in 7.8 seconds, making it among the fastest Proton production models ever produced.A new body kit was also adopted for better aerodynamics. The Satria GTi also wore a ‘Handling by Lotus’ badge on the rear hatch.

Continue reading…

 

arduino read potentiometer variable resistor

 

capture

Salam dan hi,

Kali ni aku nak buat arduino yang baca resistor dan tunjukkan sebagai percentage. Experiment ni akan guna arduino uno R3 dan LCD Keypad Shield daripada DFROBOT. Bagi aku guna LCD Shield ni lagi best daripada sambung jumper wire ke breadboard. Tak serabut kepala.

350px-arduino_shield8
https://www.dfrobot.com/wiki/index.php/Arduino_LCD_KeyPad_Shield_(SKU:_DFR0009)

 

Untuk guna shield ni, just tukar code kepada – > LiquidCrystal lcd(8, 9, 4, 5, 6, 7);

Continue reading…

 

Test pickup coil

 

Cara nak test pick up coil.

  1. Pick up coil ni sensor yang akan akan bagi tau CDI untuk hantar api ke spark plug. (of cos secara electronically).
  2. Guna LED, bila kita dekatkan magnet ke pick up coil tu led akan menyala kejap. bila check voltmeter dalam 1.5V gitu

 

proton savvy clock spring steering problem

Salam,

  1. Aku menghadapi masalah steering apabila dipusing, akan ada bunyi seperti plastik direnyuk. Masalah ni berpunca daripada clock spring steering.
  2. Rasanya common problem sebab dulu penah direcall batch proton sebab masalah ni memungkin kan airbag deploy secara sendiri. Selain tu hon akan berbunyi suka hati dan control audio dari steering tak berfungsi. Bunyi agak mengerikan.
  3. Nasib baik savvy tak ada airbag dan control volume dari steering. Cuma hon tak function.
  4. Aku bercadang nak cabut terus clock spring tu dan letak suis dimana mana bahagian dashboard yang mudah akses.
  5. Katanya commong problem bagi Proton Pesona, Gen2 dan Savvy. Proton Neo tak tau.
  6. Sebelum cabut steering, kena buka assembly hon dulu. Yang ni kena guna Torque Screw Driver yang jenis besar. Saiz aku tak tau. Ada dua screw di situ. Lepas buka, cabut hon.
    torque screw
  7. Ni rupa wire yang pegi hon
    stereng savvy stereng savvy wiring
  8. Nak cabut steering dari shaft kena guna nut 17mm. Tapi aku gagal cabut sebab steering bergerak dan mungkin perlukan alat khas sama. Savvy jenis ni tak ada lock steereng so memang susah lah.
    nut buka stereng
  9. Ni cable ribbon yang dah jadi megi
    clock spring
  10. Hopefully lepas ni mana-mana manufacturer kereta tolong lah testing parking reverse atau side parking seribu kali dulu sebelum marketkan produk. Ye la mungkin selama ni dorang test cuaca dan jalan straigh sahaja.
  11. Nak tambah sikit.. nak bukak stereng tu mau kena dua orang, sorang ‘tukuh’ sorang lagi pulas nut. Dan JANGAN LUPA MARKING nut stereng. senang nak pasang sure tak senget.