steelmate 898G alarm kereta

 

Salam..

Kali nak cerita sikit pasal alarm kereta Steelmate 898G. Overrall alarm ni tak penah mengecewakan sehinggalah remote rosak. dan remote spare yang tak penah guna pun rosak sama. China made, apa yang nak dipertikaikan. Alarm datang sekali dengan immobiliser: kereta tak boleh start jika alarm ni dimatikan secara paksa kecualilah kacau wiring balik. Tapi amik masa sikit lah pencuri tu nak troubleshoot.

kotak steelmate 898g komponen steelmate 898g remote steelmate 898g
*Dari website steelmate sg.

Features untuk alarm ni:

  • Remote engine start
  • ARM/DISARM
  • Silent ARM
  • Locating the vehicle/ panic alarm
  • Shock sensor protection
  • AUX input for tilt sensor (optional)
  • Foot-brake lock
  • Starter disable when ARM
  • LED indicator
  • Opening trunk alarm
  • Ignition alarm
  • Anti-hijack
  • Valet mode
  • Auto ARM (on board jumper)
  • Central door lock/ unlock automatically
  • Rearming automatically (for unintentional disarming)
    Positive or negative door trigger
  • Warning for triggered system
  • Disable the former transmitters
  • Programming new transmitters
  • 1 Year Warranty
  • Rechargeable LCD Remote Control:-Up to 4k feets long distance
  • 30mm Width LCD screen
  • Full Feature dispaly icon
  • 3 illumination selectable (Green,Red & Orange)
  • Monitor temperature inside the car
  • Rechargeable lithium battery,12V cigarette lighter charger included
  • Real-time clock display
  • Clock Alarm
  • Beep tone alert
  • Vibration mode

Sumber : http://steelmate.com.sg/index.php/898g/

So far, dengan function yang diberi, aku boleh rekemenkn alarm ni dan aku bagi 5 bintang. Cuma harga ja boleh tahan lah sekarang ni (2017).

Berikut adalah gambar isi perut remote untuk tujuan cuci mata dan reference.

remote steelmate 898g

remote steelmate 898g remote steelmate 898g remote steelmate 898g remote steelmate 898g

Remote tu aku dah cuba macam macam teknik untuk baiki dan pasrah sebab ianya unrecoverable. memang end of life dia dah kot. walaupun bateri masih lagi ok. charger tu akan output 4V, so kalau charger hilang, ada cara boleh usaha charge. cuma JANGAN guna charger nokia 3310. Jahanam remote nanti walaupun soket sama.

tq.

 

 

 

11 thoughts on “steelmate 898G alarm kereta

  1. Alarm ni ok.. Cuma problem dia kat remote.. Dah 4 remote aku guna.. Semua kes yg sama.. Jatuh.. Screen padam dan buat la camne pon ttp xboleh.. So beli alarm lain.. Amik remote je.. Yg lain semua simpan.

    • alarm ni sangat ok. dok di apartment dan parking dekat dengan rumah memang terbaik lah.

      pasal remote aku punya rosak tetiba. tak jatuh pun. Remote spare yang tak penah guna pun rosak sama. nak beli remote saja dalam online shop dalam RM150 jugak. mahal dari harga set alarm baru yang 1 way.

    • Ada nak kena buat untuk pair kan remote dengan alarm. Cer refer manual, nak kena on-off switch berapa kali ntah, then kena tekan button di remote supaya alarm boleh register remote tu.

  2. macam mana nk bgi ignition kereta ada lepas tukar enjin.. mungkinkah alarm ini ada emobilizer.. pending dh buat..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *