Water heater panasonic

 

Salam dan hi,

Kali ni kita buka water heater panasonic model DH 3JL3 .  Heater ni rosak kes mensaunakan bilik mandi. Lepas tu dia on kejap, air tak sempat panas dia off siap lampu on semua padam. Dia ada system ni:

Manual reset thermostat
– Power cuts off automatically when auto thermal cut-off did not function
– prevent fire

aku ingat kes tu kot masalah aku ni.

Pepehal tengok gambar dulu as reference:

img_20170709_120104 img_20170709_115306 img_20170709_115319

img_20170709_115337 img_20170709_115354 img_20170709_115402 img_20170709_115410 img_20170709_115427 img_20170709_115502 img_20170709_115542

-end-

13 thoughts on “Water heater panasonic

  1. Water heater umah sya ON switch
    & termostat heating OK..Masalah bila air kuar da electric current leaks..

  2. panasonic jenama H20 helter dah pasang tapi dalam setengah jam dalam nyer berasap.kenapa yer

  3. Kite same model..msalah heater sy lmpu on xnyala..msa mndi ade bau hangit lps tu bunyi pop trus heater mati..ape msalah ye

  4. Reset ja.. pastu selesai semua masalah.. pensonic memang mcm tu aspek keselamatan diutamakan so reset and it would be back NORMAL..

  5. Panasonic sy dia panas jek.kite set panas yg sederhana, tp dia mencanak panas dia.. Kenape yer…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *