XiaoMi Redmi Note 5 6 7 Pro 4 4x Tempered Glass Full Coverage Screen Protector

 

Salam dan hi,

Dalam seminggu dua ni aku ada beli tempered glass jenis full coverage. tak 100% full coverage dari hujung ke hujung pun, ada sedikit sahaja gap dengan tepi. beli dari shoppe sebab kedai terdekat tak dak jual untuk redmi note 6 pro ni.

XiaoMi Redmi Note 5 6 7 Pro 4 4x Tempered Glass Full Coverage Screen Protector

Dia punya product description :

Features:

  1. Full Coverage Screen Protector Film.
  2. Particular Design: Laser-cut dimensions provide maximum protection for the screen of your device.
  3. Scratch Resistant: This 9H Hardness screen protector can effectively protect your Mobile phone from unwanted scuffs and scratches by knife, keys and some other hard substances.
  4. Easy installation: Bubble-Free Adhesive makes it easy to install this  screen protector.Removing dust and aligning it properly before actual installation, no worrying about bubbles and no residue when removed.
  5. HD Retina Clarity: High-Transparency provide you high-definition clear viewing. Hydrophobic Oleophobic screen coating protects against sweat and oil residue from fingerprints and keeps high-sensitivity touch response.
  6. Superior Service: We provides you a friendly customer service. If you have any problem during using our products, we will try our best to help you solve it.

Package:
1 X Tempered glass film( full coverage).
1 X Wet wipes .
1 X Dry wipes.

Tujuan aku beli protector ni sebab selama ni ingatkan kalau guna corning gorilla glass memang akan kalis calar. rupanya tak, ada calar hairline dalam seinci mungkin sebab aku letak dalam poket yang ada kunci.

Antara tips yang boleh disharekan:

  1. jangan pasang dekat tilam, sebab akan ada debu. Aku dah kena
  2. jangan pasang bila ada engineer kecik disebelah. sebab perlu full concentration untuk perfect.
  3. dia akan bagi dua jelis tisu/kain untuk lap, jenis basah dan kering. gunakan yang basah untuk cuci minyak dan segala pada screen dan yg kering untuk keringkan lah screen tu.
  4. masa aku buat terkantoi ada debu, so tak cantik, boleh cabut balik. Dah 2 3 kali cabut bukak untuk perfection, lekat plak fingerprint pada screen protector tu belah gam pulak. Apa aku buat ialah, basuh balik guna sabun cuci pinggan dan keringkan ala kadar. kalau nak keringkan betul2, mau ada debu balik.
  5. then ulang cuci screen untuk pastikan tiada debu langsung. dan cuba lekatkan protector. ada juga 2 / 3 kali aku terpaksa basuh balik guna sabun basuh pinggan. basuh protector je ye, jangan dengan handset pun masuh.
  6. At last berjaya. akan ada kesan air sedikit dalam screen tu sebab tak kering betul. Tolak guna kain / jari ke bahagian tepi sehingga sempurna.
XiaoMi Redmi Note 5 6 7 Pro 4 4x Tempered Glass Full Coverage Screen Protector

bila dah pasang tak de la nampak shining macam dalam gambar shopee tu. biasalah marketing dan made in china plak tu. Bila sentuh sana sini mcm sedikit kesat, tak dak kesan sangat pada aku. ok ja. as long as kalau nak calar pun calar protector ja. nak guna lagi 5 6 tahun kot.

Ok bye.

UPDATE:

Bahagian kamera dan sensor semua tu atau notch tu xda gam. so nampak debu sikit sikit masuk kesitu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *